В съседна на България държава предстоят важни избори.Премиерът Кириакос Мицотакис поиска от

...
В съседна на България държава предстоят важни избори.Премиерът Кириакос Мицотакис поиска от
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция поиска разпускане на парламента и избори на 21 май

В прилежаща на България страна предстоят значими избори.

Премиерът Кириакос Мицотакис поиска от президента разформироване на Народното събрание и парламентарни избори на 21 май. Започна публично предизборната акция в южната ни съседка, като изследванията дават преднина на ръководещите консерватори " Нова народна власт ". 

Президентът ще издаде декрет за разформироване на Народното събрание и насрочване на парламентарни избори на 21-ви май, съобщи гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. В особено послание към нацията той уточни нуждата от постоянно държавно управление, което да подсигурява сигурност в страната:

" За последните 4 години, макар компликациите през които преминахме,  направихме доста. Но следва още доста работа. Остава да се изпълнят още доста задължения. Заплатите остават ниски. Здравеопазването към момента има рани за лечение. Държавата би трябвало да бъде по-ефективна и да дава повече благоприятни условия за младите. Това несъмнено ще бъдат и целите за идващия мандат ".

Основните политически сили Нова Демокрация и Сириза водят диспути, както в медиите, по този начин и сред  гласоподавателите, като подчертават на икономическата политика, здравната промяна и привличане на вложения, написа novini.bg.

Последните изследвания резервират преднината от 4 пункта за ръководещата консервативна партия Нова Демокрация без опция за основаване на независимо държавно управление. Възможни са няколко обединения, както в десния политически бранш, по този начин и в лявото политическо пространство според от вота на гърците.

За първи път след промени в законодателството право на избор получават и гърците, които живеят в чужбина, съобщи БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР